VYSOKÉ TATRY: Vedenie mesta má takmer úplne nový poslanecký zbor

16.12.2010 Poprad

Vysoké Tatry 16. decembra (TASR) – Desať novozvolených poslancov Mestského zastupiteľstva vo Vysokých Tatrách a opätovne zvolený primátor Ján Mokoš dnes na Mestskom úrade vo Vysokých Tatrách slávnostne zložili sľub v ...
Vo voľbách do orgánov samospráv miest a obcí zvíťazil Ján Mokoš tretíkrát. Oproti minulému funkčnému obdobiu sa však takmer úplne zmenila zostava poslancov. Jedinou poslankyňou, ktorá ostáva vo svojej funkcii aj naďalej, je Jana Kalinčíková.
\"Ja som povinný rešpektovať výsledky volieb, myslím si, že na jednej strane, kým sa noví poslanci usadia a zabehnú, tak to chvíľu potrvá, na druhej strane to vytvára predpoklady pre lepšiu spoluprácu, možno pre lepšie výsledky mesta, \" konštatoval Mokoš.
Mesto Vysoké Tatry chce aj napriek doznievajúcej hospodárskej kríze pokračovať v nastavenom trende. \"To znamená postarať sa o to, aby naši občania mali kde bývať, aby neodchádzali, to znamená pokračovať vo výstavbe nájomných bytov, ďalej je to v spolupráci s podnikateľmi vytvárať určité pracovné príležitosti v rozvoji služieb cestovného ruchu, kúpeľníctva a v ochrane prírody, \" objasnil Mokoš. Okrem toho chce mesto dokončiť projekt centra sociálnych služieb a udržať na úrovni základné školstvo vo Vysokých Tatrách. \"No a na koniec chceme aj ukončiť zonáciu Vysokých Tatier, aby sme mali určité zásady, reguly a priestor, kde môžeme robiť rozvoj a zároveň chrániť v určitých stupňoch prírodu, ktorá tu je, \" doplnil primátor.
Za svojho zástupcu na post viceprimátora si zvolil Róberta Gálfyho, ktorý sa do poslaneckého zboru vracia po štyroch rokoch. \"Ja si cením dôveru pána primátora, teším sa na prácu na nadchádzajúce štyri roky, pretože sa črtá celkom schopný poslanecký zbor a verím, že spolupráca bude viesť len k pozitívnym veciam, \" povedal Gálfy.
Volebná účasť bola 27. novembra v meste Vysoké Tatry viac ako 58 percent, pričom primátor Ján Mokoš získal okolo 49 percent hlasov. Voliči si spomedzi 45 kandidátov na poslancov vybrali piatich nezávislých, troch za SDKÚ-DS a dvoch kandidátov za KDH.
 

Vyberte región